Patboy napisał:
Wystarczy pojechac w PL w tramwaju lub w Autobusie ! doslownie
I znów sie z Toba nie zgodzę....Mam nadzieje ze nie bierzesz mi tego za złe i nie myslisz w jakis sposób ze sie na Cie bie uwziąłem czy cosik,poprostu taka mam nature polemiki...
Kolega Goryl zapewne sie naigrywa lub ma okres słabości w związku z przejaraniem czy tam przemodleniem główki i bynajmniej ja to biore z humorem i na wstrzymanie...
A co do Twoich odczuc zapachów to uwierz....Czasem nawet dbanie tak jak ksiązka pisze o higiene tudzież zdrowie nijak sie ma co do zapachów....Moja przyjaciółka,niesamowicie zadbana kobieta...zadnej dziurki w-nie da sie ukryć pieknych ząbkach-ma,jak ona to nazywa;"brzydki zapach z ust"....Nie jest to wynikiem niedbałosci o higene,a raczej gazami żołądkowo/jelitowymi....Halitoza
Co następne
Zapach obecny w wydychanym powietrzu może być zatem objawem jakiegoś zaburzenia w każdym z tych układów. Najczęściej nieprawidłowy zapach wiąże się z obecnością jakiegoś złowonnego gazu w powietrzu wydychanym, którego normalnie tam nie ma. Skąd ten gaz? Po pierwsze za jego powstawanie mogą być odpowiedzialne drobnoustroje - bakterie, wirusy, grzyby. Po drugie - nieprawidłowy skład metaboliczny śliny czy soków żołądkowych, a zatem nieprawidłowe funkcjonowanie narządów wewnętrznych.
Przykry zapach z ust może mieć swoje źródło w gardle, przełyku lub żołądku. I tak na przykład może towarzyszyć chorobie wrzodowej, ostrym nieżytom żołądka, zespołowi złego wchłaniania, przejadaniu się (z wypełnionego żołądka do przełyku uwalniają się kwaśnie soki trawienne, zatruwające oddech), uchyłkom przełyku, zwężeniom przełyku, achalazji przełyku, czy też niedrożności jelit. Przyczynami przykrego zapachu z ust mogą też być zapalenie błony śluzowej nosa, zatok, gardła lub migdałków, a także choroby płuc, np.: ropne zapalenie oskrzeli, rozstrzenie (chorobowe poszerzenie) oskrzeli, zapalenie płuc, ropień płuc.
Inne rzadkie przyczyny to np. cukrzyca (nieprawidłowy poziom cukru powoduje powstanie tzw. kwasicy, a gazy o specyficznym zapachu acetonu pojawiają się w powietrzu wydychanym), choroby wątroby, mocznica (zaburzenie polegające na zatrzymaniu w organizmie produktów przemiany białkowej takich jak mocznik), rozpadające się nowotwory.
Naprawde....Czasem nieświadomie....Nie ma co uogólniać